25/04/2013

no big deal...

 
 
 
 
 
 
urgent need of a stylish dessert ?
you may add more colors with more fruits...
 
 



phyllo pastry,
layered in buttered muffin tins,
brushed with water and oliveoil solution
and sprinkled with some sugar in one of the mid layers
baked in 175 C oven for 15 minutes
removed from the moulds when cooled down
filled with lemon curd
and
berries of your choice!
and powdered sugar...
 
you may variate with icecream,custard cream,mascarpone cream i/o the lemon curd

 
 
 
 
 
 
acilen şık bir tatlıya ihtiyaç var...
e ,deneyin o zaman!
 
 
baklava yufkası dolaptan...
yağlanmış muffin kaplarına 8-10 kat,
aralarını zeytinyağ+su karışımı ile hafif ıslatarak,
ortada bir kata da hafif şeker serperek...
175 C de 15 dakika kızarana dek fırına...
soğuyunca kalıplardan tabağa...
limon kreması ile doldurup,
üstüne en favori meyveniz!
biraz da pudra şekeri serptik mi,tablo hazır!
 
tabi limon kreması yerine dondurma,muhallebi,mascarpone kreması gibi
çeşitlendirmeleri de düşünebilirsiniz


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...