06/08/2013

green quiche



 
 



 
started making my quiche crust
with this following combination
for a tastier and healthier result
 
 
150 gms wholewheat flour
25 gms flour
25 gms oat flakes
100 gms butter
1 egg yolk
5-6 tablespoons cold water
1 tablespoon rosemary
1 tablespoon poppy seeds
 
(For a sweet version:
 omit rosemary and oat flakes,
add 1 tablespoon brown sugar+
half spoonful of lemon rind+
20 gms of almond meal)
 
I prebaked the crust at 170 C for 25 minutes...
Add this “green filling ” when cold:
asparagus+fava beans+green peas (all preboiled)
leeks+scallions (sauteed in oliveoil)
egg mix (2 eggs+1/2 cup milk+1/2 cup cream+nutmeg+salt+pepper)
goat cheese
and gruyer for topping!
into the oven again at 170 C for 40 minutes...
 



 


artık tuzlu tart hamurumu bu kombinasyon ile yapıyorum
hem daha lezzetli hem de sağlıklı
 

 
150 gm tam buğday unu
25 gm un
25 gm yulaf ezmesi
100 gm tereyağ
1 yumurta sarısı
5-6 kaşık soğuk su
1 kaşık biberiye
1 kaşık haşhaş tohumu
 
(tatlı versiyon için:
biberiye ve yulaf ezmesi yerine,
1 kaşık esmer şeker+
yarım kaşık limon kabuğu rendesi+
20 gm öğütülmüş çiğ badem ekleyin)
 
hamuru boş olarak 170 C de 25 dakika ön pişirme yapıyorum...
soğuyunca,şu “yeşil iç dolguyu” döküp
doğruuuuuuuu fırına...
bu sefer 170 C de 40 dakika...
dolgu için:
kuşkonmaz+taze iç bakla+bezelye (önceden az haşlanmış)
pırasa+yeşil taze soğan (zeytinyağda hafif sotelenmiş)
yumurtalı karışım (2 yumurta+1/2 cup süt+1/2 cup krema+muskat+tuz+karabiber)
taze keçi peyniri
ve üstüne gravyer rendesi!
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...