04/03/2014

nutty,seedy...




 

 

delicious – nutritious – bombed with fiber and Omega 3

 

when I come across this recipe,here,I started craving for the taste,
 started looking for the psyllium seed husks,
found on the racks of wholefood markets,
and baked as described with an addition of few more nuts and seeds J
in case you can not find psyllium seed husks,which is essential for this recipe,
then try this recipe or this one ,as it substitues with egg whites!?

 

 
 
 
 


leziz,yararlı ve boll if-Omega 3 içeren bir ekmek!
 

 

Bu tarifle ilk karşılaştığım andan itibaren,aklımda!
malzemeler bulunacak,yapılacak ve bu tadın keyfine varılacak!
tarifin can alıcı malzemesi , karnıyarıkotu kepeği!
zira suda çözünebilir doğal lif içeriği sayesinde,
sadece tohum ve yemişlerden oluşan bu ekmeği birarada tutuyor!
bitkisel ürünler satan dükkanlarda,aktarlarda bulunuyor
internet’de karnıyarıkotu olarak araştırın!
ama bulamadınız mı?!
o zaman şuradaki tarifi ya da şuradakini deneyin;
yumurta akıyla aynı işlevi başarmışlar gibi gözüküyor!

 

 
 

 

Original tarif burada !
Ben haşhaş tohumu da ekledim!

 

1/2 cup çiğ badem ve çiğ fındık (azıcık blenderda kırdım)
 1/2 cup keten tohumu
 1 cup ayçiçek ve kabak çiçeği tohumu
 4 kaşık karnıyarıkotu tohumundan elde edilen kepek/kabuki (psyllium seed husks)
2 kaşık chia tohumu
(nanegillerden bir bitki/ateşçiçeği tohumu!ben buldum kattım,ancak şart değil!)
2 kaşık haşhaş tohumu
 1,5 cup yulaf ezmesi
 1/2 çaykaşık tuz
 1 kaşık akçaağaç şurubu (agave şurubu ya da bal da olabilir)
 3 kaşık ayçiçeği yağı
 1,5 cup su
tüm tohum, yemişler ve yulaf ezmesini karıştırın
şurup,ayçiçek yağı ve suyu da ayrı bir kapta karıştırın
yağlı kağıt döşenmiş kek kalıbında,kuru malzemeye sulu karışımı katıp,
iyice yedirin birbirine…
üstten hafif bastırıp,sıkıştırarak düzleyin
ve 5-6 saat/ bir gece buzdolabında stretch filmle kapatıp bekletin
175 C de 20 dakika pişecek
çıkartıp ters yüz edin ve tekrar 25-30 dakika daha  pişirin
tamamıyla soğuyana dek bekleyin,dilimlemeden evvel!
dip soslarla,krempeynirlerle,füme et ve balık türleri ile atıştırmalık,
ya da kahvaltı sofralarında bal/reçel ile vazgeçilmeziniz olabilir!



 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...