06/07/2014

kutlamalar devam ediyor...

 
 


 
all my “equipage” to assemble these mini cakes were lined up ahead !
I had store bought pound cakes to start
I had my espresso coffee ,prepared way ahead in the morning
I had the most aromatic,boozy,tasty cherry pure,reserved from my cherry liquore
(don’t remember?! , check here !)
I had my royal icing,defrosted ( find here ,the recipe!)
I had my marzipan roll (find here,the recipe!)
I had bitter chocolate chunks , melted for coating  

 
 
 
cut out circles from the pound cake
lightly wet with coffee
(you may use orange liquor for dampening,
if you are using jam or lemon curd for filling between layers…
I use coffee as my cherry pure for the filling is already boozy enough!)
fill these little baby cakes with any sort of filling you have in hand ;
 jam, nutella or lemon curd
mine is cherry puree,aromatized with cinnamon,votka and sugar!
top with a thin slice of a marzipan disc
(which also facilitates the spreading of icing over!)
color your icing if you wish and
coat your cakes either with icing or with melted chocolate
top with decorations
and place them in fridge for the glaze to set
then store them in airtight containers until your party
 
 

 
bu mini pastaları bir araya getirmek,
herşey elinizin altında olduğunda, çok eğlenceli oluyor !
önce biraz tembellik yaptım
marketten “pastaban” hazır pasta tabanı keklerden aldım
espresso kahvem zaten sabahtan hazır…
en lezzetli dolgu için,taaaaa vişne likörü yapımından ayırdığım (freezerda bekleyen)
aromatic vişne pürem !
(buraya tık tık)
kaplama şekerim,yine freezerdan çıktı (buraya tık tık)
badem ezmesi hamurum (buraya tık tık)
ve zaten her zaman evde bulunan bitter çikolata (eritip,kaplama için )
 
 
 
 

kekden yuvarlak diskler kesin
çok hafif kahve ile ıslatın
(kahve yerine portakal likörü de kullanabilirsiniz tabii
eğer ki iç dolgu için reçel,ya da limon kreması seçerseniz…
ben kahve tercih ettim,zira dolgu için kullandığım vişne pürem
zaten yeterince “sarhoştu”!)
kat aralarına istediğiniz bir dolgu: reçel,nutella,limon kreması
üste ince bir tabaka badem ezmezi,disk şeklinde kesilmiş
(üstünü kaplamada da daha pürüzsüz bir yüzey yaratıyor,badem ezmesi!)
kaplama şekerini isterseniz renklendirin
ve mini pastalarınızı kaplayın
eritilmiş çikolata da kaplama için kullanılabilir
üstlerine biraz dekor
buzdolabında bekletin biraz, ki kaplamalar sertleşsin
partileyene kadar hava almayan kutuda saklanabilirler



 


4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...