28/09/2014

bu köfteler "uzakdoğu"dan !

 
 
 
 
oriental meatballs
 
500 gms minced meat
1 egg yolk
1/2 cup breadcrumbs
2 scallions , thinly sliced
2 tablespoon chopped fresh coriander
2 garlic cloves , smashed
1 tablespoon grated fresh ginger
2 tablespoons of soya sauce
black pepper
 
mix all ingredients by hand
form into small balls
lay on your baking sheet lined with parchment paper
bake in preheated oven at 200 C for 20 minutes!
 
in the mean time,
prepare 2 cups of white rice , washed and boiled with 2,5 cups of water …
 (no oil,no salt pleaseee!) just some lemon rind when cooked…
 
and the sauce:
mix 1 tablespoon of cornstarch with 1/4 cup water in a bowl
and in your pan ,put  1/4  cup soy sauce + 1/4 cup brown sugar + 1 teaspoon ground ginger
+ and 1 cup water… and bring to boil over medium heat
then slowly add the starch mix and stir until thickened a bit over low heat
and leave to simmer for 2-3 minutes

 
 

 
once the meatballs are baked,put them into this sauce and leave for 5 minutes
then ready to serve
 with rice,meatballs and some minced scallions or coriander and sesame seeds for garnish!
 
 
 
 
 

uzakdoğulu köfteler
 
 

500 gm kıyma
1 yumurta sarısı
1/2 cup ekmek kırıntısı (etimeği robottan geçirip kullanın)
2 yeşil soğan, ince doğranmış
2 kaşık kıyılmış taze kişniş
2 diş sarımsak , ezilmiş
1 kaşık rendelenmiş halde taze zencefil
2 kaşık soya sos
karabiber

 

tüm malzemeyi elle karıştırıp,yoğurun
minik toplar halinde şekillendirin
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize dizin
ısıtılmış fırında 200 C de 20 dakika pişirin
 
 

bu arada,
cup beyaz pirinci,yıkayıp,2,5 cup su ile haşlamaya bırakın …
 (yağ ve tuz yok!) sadece isterseniz piştikten sonra
sıcakken üstüne limon kabuğu rendesi eklenebilir…

 

ve sos :
1 kaşık mısır nişastasını 1/4 cup suda eritin
sos tencerenizde 1/4  cup soya sosu + 1/4 cup esmer şeker + 1 çaykaşık toz zencefil
+ ve 1 cup suyu kaynamaya bırakın
daha sonra eritilmiş nişastayı azar azar ekleyerek ve karıştırarak koyulaştırın
2-3 dakika kaynasın,altını kapatın

 

köfteleri fırında piştikten sonra bu sosa katın
ve 5 dakika sosda bırakın
artık servise hazır!
beyaz pirinç pilavı,köfteler,ve süslemek için biraz kıyılmış yeşil soğan ya da kişniş ve
susam ...


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...