02/10/2014

spinach cakes...

 
 
 


 
a bunch of spinach,blanched and squeezed off juice
1/2 cup ricotta cheese
1 tablespoons strained yogurt
1/2 cup grated parmesan cheese and cheddar cheese
2 eggs
2 tablespoons milk
few drops of hot sauce or 1 teaspoon of chilli flakes
1 teaspoon cumin
1 teaspoon turmeric
salt and pepper
lemon rind for extra flavor
 

 
mix together spinach, ricotta,yogurt, and cheeses
in another bowl, whisk together eggs, milk, hot sauce, cumin,turmeric, salt, pepper, and lemon rind
add the egg mixture to the spinach mixture
pour the mixture into lined muffin tins (grease lightly)
bake at 200 C for 23 minutes
let cool and serve with yogurt if you wish !
 
 

  
bir demet ıspanak,blanşe edip-suyunu sıkın!
1/2 cup lor peyniri
1 kaşık yoğurt
1/2 cup rendelenmiş parmezan ve çedar peynir karışımı
2 yumurta
2 kaşık süt
birkaç damla acı sos ya da 1 çaykaşık kırmızı pul biber
1 çaykaşık kimyon
1 çaykaşık zerdeçal
tuz,karabiber
limon rendesi ,tatlandırmak için

 
 

 
 
ıspanak,lor,yoğurt ve peynirleri karıştırın
ayrı bir kapta da yumurta,süt,baharatlar,tuz,biber ve limon rendesini…
iki karışımı birbirine ekleyip,
yağlanmış mini kek kalıplarına dökün
200 C fırında 23 dakika…
ılınınca,kalıplardan çıkartıp, servis edebilirsiniz… dilerseniz yoğurt ile !


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...