25/02/2015

snickerdoodle ...







extra soft,pillowy freshness with cinnamon coating ,
nearly tastes like childhood

snickerdoodles


1/2 cup butter, softened
1/4 cup sugar
1/3 cup brown sugar
combine them and beat at medium speed for 3 minutes till creamy…
then add the following:
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
and beat for 3 minutes till light and fluffy…
then add these:
1 1/2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon cream of tartar
1/4 teaspoon salt
And beat at low speed till combined
form small balls and flatten slightly
coat them with this mix :
1/4 cup sugar + 3 teaspoons cinnamon
place them on your baking sheet,lined with parchment paper
cover with stretch film and refrigerate for at least 4-5 hours
bake at 175 C ,preheated oven,for 8 minutes
let them cool on baking sheet


 


tarçın aromalı,yumuşacık,puf puf bir ısırık
size çocukluğunuzu hatırlatıcak , adeta !

tarçın kaplı kurabiyeler

1/2 cup tereyağ,yumuşamış
1/4 cup şeker
1/3 cup esmer şeker
karıştırıp,kremamsı bir kıvam alana dek çırpılacak
sonrasında şunları ekleyelim:
1 yumurta
1 çaykaşık vanilya ekstresi
ve 3 dakika daha kabarana kadar çırpalım…
ve şunları ekleyelim:
1 1/2 cup un
1/2 çaykaşık karbonat
1/2  çaykaşık kabartma tozu
1/4 çaykaşık krem tartar (aktarlarda bulabilirsiniz!)
1/4 çaykaşık tuz
ve yavaş hızda tam karışana dek çırpın
küçük toplar halinde form verin
hafifçe üstten bastırarak yassılayın
ve şu karışıma batırarak,kaplayın
1/4 cup şeker + 3 çaykaşık tarçın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize aralıklı dizin
üstünü stretch film ile kapatıp,en az 4-5 saat buzdolabında bekletin
175 C ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin

çıkardıktan sonra topside soğumaya bırakın 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...